Novosti

Poziv na sudjelovanje na 1. konferenciji HUBIKOT-a s međunarodnim sudjelovanjem

Objavio:

Poziv na sudjelovanje na 1. konferenciji HUBIKOT-a s međunarodnim sudjelovanjem

Drage kolegice i kolege,

čast nam je pozvati Vas na 1. konferenciju Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije koja će se održati od 24. do 26. rujna 2015. godine u Zagrebu, povodom obilježavanja 20 godina djelovanja Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije (HUBIKOT).

Cilj je konferencije razmjena znanja i iskustava među stručnjacima zainteresiranima za bihevioralno-kognitivni (BK) pristup kroz prikaz raznih mogućnosti primjene ove terapije, kako u prevenciji, tako i u tretmanu psihičkih poremećaja, s osobitim naglaskom na upotrebu modernih tehnologija i predstavljanje najnovijih spoznaja u pristupu. Želja nam je potaknuti povezivanje i suradnju među stručnjacima koji primjenjuju BK pristup u različitim okruženjima.

Konferencija je otvorena za sve stručnjake pomagačkih zanimanja koji žele saznati više o bihevioralno-kognitivnoj terapiji (BKT) te mogućnostima primjene pojedinih principa i tehnika u okviru svoje profesije kroz predavanja i radionice pozvanih predavačica te usmena izlaganja i poster prikaze onih koji rade ili su u edukaciji u okviru BK pristupa.

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti tri ugledne pozvane predavačice koje će održati predavanja i radionice  vrlo zanimljivih i aktualnih tema.

Dr.sc. Metka Shawe-Taylor diplomirala je i doktorirala psihologiju na Royal Holloway and Bedford New Collegeu na Sveučilištu u Londonu te magistrirala kliničku psihologiju na Sveučilištu u Surreyu. Edukaciju iz BKT-a završila je na Institutu za psihijatriju Kings Collegea pri Sveučilištu u Londonu te je akreditirani terapeut, supervizor i trener Britanskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije. Završila je i edukaciju iz dijalektičke bihevioralne terapije. Radila je s djecom i mladima u Trust’s Community Forensic Service, a od 1992. godine radi kao klinički psiholog u National Health Service (NHS). Predavala je BKT na Instututu za psihijatriju, a trenutno je predaje na Sveučilištu u Surreyu. Voditeljica je za BKT na Surrey and Borders Partnership, konzultant za BKT na doktorskom studiju kliničke psihologije na Sveučilištu u Surreyu i voditeljica psiholoških usluga za odrasle u East Surreyu.

Predavanje: Stepped care approach for improving access to psychological therapies

Radionica: Core cognitive-behavior therapy  methods that help clinicians to facilitate change

Dr.sc. Dora Perczel Forintos sveučilišna je profesorica i voditeljica Odjela za kliničku psihologiju na  Medicinskom fakultetu Sveučilišta Semmelweis, Mađarska. Klinička je psihologinja i psihoterapeutkinja. Predstavnica je Mađarskoga udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije u Europskom udruženju za bihevioralno-kogntivne terapije te članica uredničkog tima časopisa Psychology Quarterly. Objavila je više od 150 znanstvenih i stručnih radova  te poglavlja u knjigama iz područja kliničke psihologije i psihoterapije. Dobitnica je stipendije Sveučilišta Oxford za istraživanja iz kognitivne psihoterapije u suradnji s Paulom Salkovskisom i Davidom Clarkom, jednima od najvećih imena BKT-a u svijetu. Kroz brojne istraživačke projekte bavila se suicidalnošću, socijalnom fobijom, hipohondrijom te treningom asertivnosti.

Predavanje: To eat or not to eat? A cognitive-behavioral approach to weight-control

Radionica: Out of hopelessness – suicide prevention in clinical practice

Helen Macdonald iskusna je BK terapeutkinja i zdravstvena psihologinja. Studirala je psihologiju na Sveučilištu u Leicesteru, završila edukaciju iz bihevioralne psihoterapije na Psihijatrijskom institutu u Londonu te posjeduje diplomu iz BKT-a sa Sveučilišta u Derbyu. Akreditaciju Britanskoga udruženja za bihevioralno-kognitivne psihoterapije stekla je 1994. godine. Ima dugogodišnje iskustvo u tretmanu anksioznosti, kronične boli, depresije, post-traumatskog stresa, kockanja i drugih problema. Također vodi radionice i edukaciju iz BKT-a te je supervizorica drugim terapeutima.

Predavanje: Recent developments and “third wave” approaches in cognitive-behavior therapy for long term pain

Radionica: Cognitive-behavioral strategies for working with persistent pain

 

Pozivamo sve one koji rade ili su u edukaciji u okviru BK pristupa da aktivno sudjeluju u radu konferencije, prezentirajući vlastita iskustva i metode rada u primjeni BK pristupa u tretmanu različitih smetnji, kao i rezultate istraživanja koja se tiču provjere teorijskih postavki BKT-a, efikasnosti BKT-a u cjelini ili pojedinih BK tehnika.

Oblici rada koji će se moći prijaviti su usmena priopćenja i posteri. Prijava sažetaka i sudjelovanja odvijat će se putem on-line obrasca. Rok za prijave sažetaka je 15. lipnja 2015. Obrazac za prijave sažetaka kao i prijave sudjelovanja bit će uskoro dostupan na našoj web stranici: www.cabct.hr.

Kotizacije za sudjelovanje na 1. konferenciji HUBIKOT-a

Konferencija KBT


*kotizacija uključuje pristup predavanjima pozvanih predavača, usmenim izlaganjima i poster prikazima, osvježenja u pauzi za kavu i piće dobrodošlice

**kotizacija uključuje pristup jednoj radionici pozvanog predvača po izboru te osvježenje u pauzi za kavu

***kotizacija uključuje sve aktivnosti na konferenciji: sve radionice pozvanih predavača, sva predavanja i poster prikaze, osvježenja tijekom pauza za kavu i piće dobrodošlice

 

Veselimo se Vašem dolasku, razmjeni znanja i iskustava te ugodnom druženju!

Predsjednica Programsko-organizacijskog odbora

Prof.dr.sc. Ivanka Živčić-Bećirević

0