Novosti

Radionica MINDFULNESS U DJEČJOJ i ADOLESCENTSKOJ DOBI ZA STRUČNJAKE

Objavio:

Radionica MINDFULNESS U DJEČJOJ i ADOLESCENTSKOJ DOBI ZA STRUČNJAKE

Termin mindfulness, u nas preveden kao usredotočena svjesnost, označava namjerno usmjeravanje pažnje na sadašnji trenutak, bez prosuđivanja. Zbog sve veće popularnosti u zapadnom svijetu, mindfulness je predmet sve većeg broja istraživanja od kojih većina ukazuje na mnogobrojne dobrobiti mindfulnessa kako u odraslih, tako i u djece. Mindfulness kao aktivan proces uči djecu obraćati pažnju na aktivnost koju čine u sadašnjem trenutku. Trening mindfulnessa može pomoći djeci unaprijediti sposobnost usmjeravanja pažnje, koncentracije, emocionalne regulacije, pomaže im umiriti se kada su uznemirena, može pomoći u unapređenju socijalnih vještina i povećati optimizam u djeteta, a to su samo neka od područja dobrobiti.

Iako mindfulness djeci nije nepoznanica koju im tek trebamo otkriti potrebno je program mindfulnessa u djece i adolescenata prilagoditi razvojnoj dobi. O specifičnostima prilagodbe mindfulnessa u ovoj dobi, osmotjednom programu i specifičnim vježbama možete se upoznati na radionicama Mindfulness za djecu i adolescente namijenjenim stručnjacima u organizaciji HUBIKOT-a. Svaki sudionik ima mogućnost konzultacija u izradi vlastitog mindfulness programa i nakon završetka radionica putem emaila s voditeljicom programa.

Kako bi koncept mindfulness programa u dječjoj i adolescentskoj dobi što bolje prezentirali stručnjacima, možete se prijaviti u jedan od dva oblika radionica.

Radionica A – namijenjena je akreditiranim BKT terapeutima ili psiholozima i liječnicima u edukaciji iz BKT-a  na drugom ili supervizijskom stupnju edukacije.

Radionica B – namijenjena je stručnjacima pomagačkih zanimanja kao i liječnicima i psiholozima na prvom stupnju edukacije iz BKT-a.

 

RADIONICA A:                                                                         RADIONICA B:                            

DATUM ODRŽAVANJA: 27. i 28.4.2020. – popunjeno!           DATUM ODRŽAVANJA: 4. i 5.5.2020.

                   novi termin: 11. i 12.5.2020

VRIJEME: 18.00-20.00 sati                                                      VRIJEME: 17.30-20.00 sati

KOTIZACIJA: 400,00 kn (ukupno za oba dana)              KOTIZACIJA: 500,00 kn (ukupno za oba dana)

 

OBLIK SUDJELOVANJA:  Za praćenje radionica će Vam trebati aplikacija ZOOM, besplatna verzija (basic), koju možete skinuti na računalo ili smartphone, a dodatne upute kako se uključiti ćete dobiti prije same radionice. Ako nemate kameru, možete sudjelovati i samo zvučnim kanalom.

 

PRIJAVA:

Na radionice se možete prijaviti na:

Radionica A – prijava

Radionica B – prijava

Broj mjesta je ograničen.

Za sva pitanja možete se obratiti na email voditeljice programa ivamatijasic.psi@gmail.com

 

PROGRAM:

Radionica A:

27.4.2020.

Uvod u mindfulness u dječjoj i adolescentskoj dobi: 45 min

Specifičnosti i sastavnice osmotjednog program mindfulnessa u dječjoj i adolescenstskoj dobi: 45min

Uvodna vježba mindfulnessa- 15min

Pitanja i diskusije: 15min

28.4.2020.

Specifične mindfulness vježbe u dječjoj i adolscentskoj dobi: 100 min

Pitanja i diskusija:20 min

 

Radionica B:

4.4.2020.

Uvod u bihevioralno kognitivne terapije: 60 min

Uvod u mindfulness u dječjoj dobi: 45 min

Specifičnosti i sastavnice osmotjednog program mindfulnessa u dječjoj dobi: 45min

Uvodna vježba mindfulnessa- 15min

Pitanja i diskusije: 15min

5.5.2020.

Specifične mindfulness vježbe u dječjoj i adolscentskoj dobi: 100 min

Pitanja i diskusija:20 min

 

Voditeljica:

Radionice će voditi Iva Matijašić Lončarević, mag. psych., bihevioralno-kognitivna terapeutkinja s akreditacijom European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT). Dosadašnje radno iskustvo stekla je kao stručni suradnik u osnovnoj školi, centru za socijalnu skrb, domovima za odgoj djece i mladeži, obiteljskom centru i poliklinici za fizikalnu rehabilitaciju. Završila je tečaj Mindfulness za građane i Mindfulness education essentials za rad s djecom i mladima, a stečena znanja i vještine redovito koristi u svom radu. Do sada je aktivno provodila osmotjedne mindfulness programe sa osnovnoškolcima, a trenutno provodi mindfulness program za srednjoškolce pri HUBIKOT-u.

Napomena: Sudjelovanje na radionicama ne omogućuje stjecanje akreditiranog certifikata za provođenje mindfulness programa u dječjoj ili adolescentskoj dobi.

0