Djelatnici savjetovališta

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Mr. sc. Nada Anić, prof. psihologije, bihevioralno-kognitivna terapeutkinja s akreditacijom European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT), voditeljica je savjetovališta HUBIKOT-a, edukatorica i supervizorica iz bihevioralno-kognitivnih terapija s preko 40 godina kliničkog iskustva. Od 1965. do  1969. radila je kao psiholog u Službi za živčane i duševne bolesti u MC  Bjelovar, a od 1969. do mirovine 1995. u Klinici za psihološku medicinu KBC Rebro pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Od tada radi u Savjetovalištu HUBIKOT-a gdje bihevioralno-kognitivnu terapiju primjenjuje u radu s pojedincima, grupama i parovima. Ima iskustvo u tretmanu niza različitih psihičkih poremećaja i problema te u radu s vrlo različitim populacijama klijenata. Razvila je vlastitu metodu za rad na teškoćama učenja i rad na teškoćama čitanja kod djece.

Na Filozofskom fakultetu u Rijeci predavala je kliničku psihologiju od 1982. do 1990. Sudjelovala je u poslijediplomskoj nastavi na Medicinskom i Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Ljubljani. Sudjeluje u izvođenju nastave na poslijediplomskom studiju Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Uredila je tri priručnika iz područja bihevioralne  i bihevioralno-kognitivne terapije te objavila više radova u znanstvenim i stručnim časopisima. Redovito sudjeluje na domaćim i inozemnim kongresima te je održala više pozvanih predavanja. Osnovala je Hrvatsko udruženje za biheviralno-kognitivne terapije. Bila je predsjednica Hrvatskog psihološkog društva. Dobitnica je više priznanja i nagrada za svoj rad i doprinos struci.

Dr. sc. Dragana Markanović, prof. psihologije, bihevioralno-kognitivna terapeutkinja s akreditacijom European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT), viša stručna savjetnica savjetovališta HUBIKOT-a i edukatorica iz bihevioralno-kognitivnih terapija. Ima 12 godina radnog iskustva. Radila je kao stručna suradnica u Osnovnoj školi Josipa Matoša u Vukovaru i kao asistentica na studiju psihologije na Filozofskom fakultetu u Osijeku, a u savjetovalištu HUBIKOT-a zaposlena je posljednjih 7 godina. Provodi individualne i grupne tretmane prema principima bihevioralno-kognitivnih terapija s osobama koje pate od različitih psihičkih problema. Voditeljica je tečaja mindfulnessa.

Kao vanjska suradnica sudjeluje u izvođenju dodiplomske nastave na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu i Filozofskom fakultetu u Zagrebu te se povremeno uključuje u izobrazbu polaznika poslijediplomskog studija psihoterapije pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Redovito aktivno sudjeluje na domaćim i inozemnim stručnim skupovima te objavljuje u stručnim i popularnim časopisima. Voditeljica je projekata “Ostavi ljutnju iza rešetaka – računalni kognitivno-bihevioralni tretman za kontrolu ljutnje sa zatvorenicima” i “Mindfulness program suočavanja sa stresom za zaposlenike zatvorskog sustava” koji se provode u suradnji s Upravom za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa. Viša je stručna savjetnica Psihološkog svajetovališta za studente Visoke policijske škole.

Branka Bagarić, mag. psihologije, bihevioralno-kognitivna terapeutkinja s akreditacijom European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT), dokatorandica Odsjeka za psihologiju FFZG-a, viša stručna suradnica savjetovališta HUBIKOT-a. U savjetovalištu je zaposlena više od 5 godina te provodi individualni i grupni tretman. Voditeljica je tečaja mindfulnessa i grupe za bihevioralno-kognitivni tretman socijalne fobije. Ima iskustvo u vođenju grupe za tretman teškoća učenja prema bihevioralno-kognitivnim principima za srednjoškolce i za studente. Bihevioralno-kognitivni tretman primjenjuje individualno u radu s osobama koje pate od različitih psihičkih poteškoća.

Redovito aktivno sudjeluje u domaćim i inozemnim stručnim skupovima te objavlje u stručnim i popularnim časopisima. Stručna je suradnica na dva projekta: “Ostavi ljutnju iza rešetaka – računalni kognitivno-bihevioralni tretman za kontrolu ljutnje sa zatvorenicima” i “Mindfulness program suočavanja sa stresom za zaposlenike zatvorskog sustava” koji se provode u suradnji s Upravom za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa. Viša je stručna suradnica Psihološkog savjetovališta za studente Visoke policijske škole.

Joško Jurman, mag. psihologije, polaznik edukacije iz bihevioralno-kognitivnih terapija, stručni suradnik savjetovališta HUBIKOT-a. U savjetovalištu HUBIKOT-a zaposlen je 2 i pol godine pri čemu provodi individualni tretman prema principima bihevioralno-kognitivne terapije te je voditelj tečaja mindfulnessa.

Redovito aktivno sudjeluje u domaćim i inozemnim stručnim skupovima te objavljuje u stručnim časopisima. Uključen je u rad na dva projekta: “Ostavi ljutnju iza rešetaka – računalni kognitivno-bihevioralni tretman za kontrolu ljutnje sa zatvorenicima” i “Mindfulness program suočavanja sa stresom za zaposlenike zatvorskog sustava” koji se provode u suradnji s Upravom za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa. Stručni je suradnik Psihološkog savjetovališta za studente Visoke policijske škole.

Dunja Božić, mag. psihologije, psiholog-vježbenik u HUBIKOT-u. Završila je diplomski studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i diplomski studij psihologije (MSc Psychology) na Oxford Brookes Universityju u Velikoj Britaniji. U savjetovalištu HUBIKOT-a zaposlena je od rujna 2017. godine.

Završila je tečaj mindfulnessa u organizaciji HUBIKOT-a i sudjeluje u njegovom izvođenju. Polaznica je edukacije iz bihevioralno-kognitivnih terapija, sudjeluje u psihoedukativnim aktivnostima za građane, te je uključena u rad na dva projekta: “Ostavi ljutnju iza rešetaka – računalni kognitivno-bihevioralni tretman za kontrolu ljutnje sa zatvorenicima” i “Mindfulness program suočavanja sa stresom za zaposlenike zatvorskog sustava” koji se provode u suradnji s Upravom za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa.