Naručite se na BKT

 

E-prijava na bihevioralno-kognitivnu terapiju

Nije lako zatražiti pomoć za psihičke smetnje. Nije lako sasvim nepoznatoj osobi ispričati svoje strahove, razočaranja ili ono što Vam se na Vama najmanje sviđa. Naši stručnjaci obučeni su u tome da Vam razgovor o tome olakšaju. Vaša prijava za terapiju pokazuje hrabrost i dobre vještine rješavanja problema te je prvi korak ka prevladavanju problema.

 

O bihevioralno-kognitivnoj terapiji

Bihevioralno-kognitivna terapija (BKT) najviše je istraživan psihoterapijski pristup. Na temelju rezultata brojnih istraživanja to je oblik tretmana koji se najčešće preporučuje za niz psihičkih smetnji, kako u stručnoj i znanstvenoj literaturi, tako i u smjernicama nacionalnih zdravstvenih organizacija. Ako želite, možete proučiti službene smjernice za tretman psihičkih smetnji Britanske nacionalne zdravstvene organizacije. Za svaki psihički poremećaj navedeni su tretmani izbora (oni koji su se u istraživanjima pokazali najučinkovitijima).

Kako izgleda BKT pročitajte ovdje.

 

Djelatnici savjetovališta HUBIKOT-a

U našem savjetovalištu rade psiholozi koji su završili petogodišnju Edukaciju iz bihevioralno-kognitivnih terapija ili je aktualno pohađaju. Više o djelatnicima savjetovališta pročitajte ovdje. U savjetovalištu HUBIKOT-a ne rade liječnici, odnosno psihijatri.

Kada Vam se dodijeli jedna terapeutkinja ili terapeut, do kraja terapije radite s tim istim stručnjakom.

 

Tempo susreta i trajanje terapije

BKT se obično provodi kroz tjedne susrete u trajanju od 45 do 50 minuta. S obzirom na broj susreta, smatra se terapijom kraćeg trajanja. Tako se, primjerice, za depresiju preporuča 16 do 20 sesija; za socijalnu anksioznost oko 14 sesija, ali duljeg trajanja; za panični poremećaj oko 12 sesija. Ukupno trajanje terapije obično je dulje ako je poremećaj jače izražen, ako postoje višestruke psihičke smetnje (komorbiditet), te ako osoba želi raditi na većem broju problema. Trajanje terapije uvelike ovisi i o Vašem angažmanu između susreta kao i redovitosti dolaženja na terapiju.

 

Online terapija

Svi naši djelatnici pružaju uslugu online terapije. Online terapija odvija se putem Zoom-a ili Skype-a. Cijena i trajanje online terapije jednako je kao i kod terapije licem-u-lice.

Moguće je kombinirati online terapiju s terapijom licem-u-lice u dogovoru s terapeutom.

 

Praktične informacije

Prije terapije potrebno je doći na procjenu problema. Svrha procjene je utvrditi je li BKT dobar izbor za Vas s obzirom na vrstu problema koji Vas muči, Vaše osobine, preferencije i mogućnosti. Procjena traje do 90 minuta i uključuje razgovor s psihologom (do sat vremena) i popunjavanje psihologijskih upitnika. Cijena procjene je 376,73 kn / 50,00 €.

Cijena za terapijsku sesiju iznosi:

  • 376,73 kn / 50,00 € za individualnu terapiju na hrvatskom jeziku (301,38 kn / 40,00 € za studente nakon procjene problema),
  • 602,76 kn / 80,00 € za individualnu terapiju na engleskom jeziku,
  • 565,09 kn / 75,00 € za partnersku terapiju te
  • 904,14 kn / 120,00 € za partnersku terapiju na stranom jeziku
    • (fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn)

Cijene grupnih tretmana (tečaj mindfulnessa, studentska grupa za probleme učenja, grupni tretman socijalne anksioznosti, trening asertivnosti) navedene su uz opis tih tretmana.

Terapija se odvija na dvije lokacije:  Šenoina 25 i Trpimirova 19 u Zagrebu.

 

Kako započeti s terapijom?

  1. Informirajte se o BKT-u na našoj internetskoj stranici (npr. pročitajte tekst Prije terapije).
  2. Popunite e-prijavu na BKT. U najkraćem mogućem roku kontaktirat ćemo Vas s prijedlogom termina (izuzev u razdoblju godišnjih odmora).
  3. Dođite na dogovoreni termin procjene i zajedno s psihologom odredite je li ovaj pristup primjeren za Vas.
  4. Ukoliko je ovo pristup koji bi Vam mogao odgovarati, započnite s tjednim sesijama.

Naručite se

 

Otkazivanje dogovorenog termina

Ako dogovoreni termin otkažete barem 24 sata prije, niste ga dužni platiti. Ako termin otkažete u roku kraćem od 24 sata ili termin ne otkažete, a na njega ne dođete, dužni ste platiti 50% njegove cijene. Naime, u slučaju tako kasnog otkazivanja, nismo u mogućnosti termin ponuditi drugom klijentu.

 

Ako imate pitanje u vezi terapije kontaktirajte nas na hubikot.savjetovaliste@gmail.com ili na telefon 091 1645 926 (zvati radim danom od 9 do 11 sati).

Povratak na vrh