Pozvani predavači

Shawe-TaylorDr.sc. Metka Shawe-Taylor diplomirala je i doktorirala psihologiju na Royal Holloway and Bedford New Collegeu na Sveučilištu u Londonu te magistrirala kliničku psihologiju na Sveučilištu u Surreyu. Edukaciju iz BKT-a završila je na Institutu za psihijatriju Kings Collegea pri Sveučilištu u Londonu te je akreditirani terapeut, supervizor i trener Britanskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije. Završila je i edukaciju iz dijalektičke bihevioralne terapije. Radila je s djecom i mladima u Trust’s Community Forensic Service, a od 1992. godine radi kao klinički psiholog u National Health Service (NHS). Predavala je BKT na Instututu za psihijatriju, a trenutno je predaje na Sveučilištu u Surreyu. Voditeljica je za BKT na Surrey and Borders Partnership, konzultant za BKT na doktorskom studiju kliničke psihologije na Sveučilištu u Surreyu i voditeljica psiholoških usluga za odrasle u East Surreyu.

Predavanje: Stepped care approach for improving access to psychological therapies

Radionica: Core cognitive-behavior therapy  methods that help clinicians to facilitate change

 

Perczel ForintosDr.sc. Dora Perczel Forintos sveučilišna je profesorica i voditeljica Odjela za kliničku psihologiju na  Medicinskom fakultetu Sveučilišta Semmelweis, Mađarska. Klinička je psihologinja i psihoterapeutkinja. Predstavnica je Mađarskoga udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije u Europskom udruženju za bihevioralno-kogntivne terapije te članica uredničkog tima časopisa Psychology Quarterly. Objavila je više od 150 znanstvenih i stručnih radova  te poglavlja u knjigama iz područja kliničke psihologije i psihoterapije. Dobitnica je stipendije Sveučilišta Oxford za istraživanja iz kognitivne psihoterapije u suradnji s Paulom Salkovskisom i Davidom Clarkom, jednima od najvećih imena BKT-a u svijetu. Kroz brojne istraživačke projekte bavila se suicidalnošću, socijalnom fobijom, hipohondrijom te treningom asertivnosti.

Predavanje: To eat or not to eat? A cognitive-behavioral approach to weight-control

Radionica: Out of hopelessness – suicide prevention in clinical practice

 

McDonaldHelen Macdonald iskusna je BK terapeutkinja i zdravstvena psihologinja. Studirala je psihologiju na Sveučilištu u Leicesteru, završila edukaciju iz bihevioralne psihoterapije na Psihijatrijskom institutu u Londonu te posjeduje diplomu iz BKT-a sa Sveučilišta u Derbyu. Akreditaciju Britanskoga udruženja za bihevioralno-kognitivne psihoterapije stekla je 1994. godine. Ima dugogodišnje iskustvo u tretmanu anksioznosti, kronične boli, depresije, post-traumatskog stresa, kockanja i drugih problema. Također vodi radionice i edukaciju iz BKT-a te je supervizorica drugim terapeutima. Glavna je tajnica Europskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije (EABCT). Jedna je od autorica priručnika Overcoming Chronic Pain: A Self-help Guide Using Cognitive Behavioral Techniques.

Predavanje: Recent developments and “third wave” approaches in cognitive-behavior therapy for long term pain

Radionica: Cognitive-behavioral strategies for working with persistent pain