Savjetovanje

O savjetovalištu HUBIKOT-a

Savjetovalište Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije osnovano je 1995. godine.  U početku je djelovalo gotovo isključivo kao studentsko savjetovalište i to u sklopu  Doma zdravlja – Centar na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, a od 2010. godine preseljeno je u vlastite prostorije u Šenoinu 25 te djeluje u okviru HUBIKOT-a. Postupno je aktivnost savjetovališta rasla te danas radimo s osobama različite dobi koje pate od različitih smetnji, a prostor savjetovališta proširen je i na adresu Trpimirova 19.

Osnivačica i prva voditeljica Studentskog savjetovališta za probleme u učenju je mr. sc. Nada Anić, prof. psihologije s preko 40 godina iskustva u radu sa studentima i đacima. Prof. Anić je kreirala jedinstven pristup u radu s učenicima i studentima koji se temelji na kognitivnim i bihevioralnim modelima.

U savjetovalištu rade psiholozi s edukacijom iz bihevioralno-kognitivnih terapija, a u rad Studentskog savjetovališta za probleme u učenju povremeno se uključuju i studenti psihologije u okviru studentske prakse Filozofskog fakulteta u Zagrebu te kao volonteri s različitih studija psihologije.