Komentari polaznika

Ovdje možete pročitati komentare i iskustva bivših polaznika našeg tečaja mindfulnessa.

Što ste dobili od tečaja?

Osvještavanje osjećaja, misli, fizičkih manifestacija prilikom stresnih situacija. Moj odnos prema događajima i ljudima se promijenio, više ne skačem na prvu. Puštam stvari da se dogode, a reagiram promišljenije.

Praktične vještine korisne u svakodnevnom životu.

Mogućnost drugačijeg pristupa u nekim životnim situacijama, pogled iz drugog kuta, veće samopoštovanje i poštovanje svojih osjećaja i limita, veću fleksibilnost.

Od najveće koristi je bilo naučiti više poštovati samog sebe, što je ujedno i najveći poklon.

Lakše prihvaćanje negativnih događaja i osjećaja.

Čime ste posebno zadovoljni?

Stručnim i ugodnim voditeljicama, načinu iskustvenog vježbanja u ugodnom prostoru (deke, podloge…), otvorenošću za razmjenom iskustva i atmosferom s drugim polaznicima u grupi.

Cjelokupni koncept tečaja, intenzitet rada, dostupnost materijala….

Činjenicom što mi je dopušteno da sam shvatim bit. Možda je zbog toga sve trajalo malo duže, ali zahvaljujem se voditeljima na strpljenju. Puno znači kada se ne nameće ideja nego ako se do nje dođe svojim tempom. 

Domaćim zadaćama.

Grupa je bila jako ugodna i otvorena. Voditeljice su me posebno oduševile načinom vođenja, mirnoćom i strpljenjem.

Izborom različitih meditacija i mogućnošću da ih koristimo kako nam odgovara.

Što biste savjetovali budućim polaznicima?

Probajte bez ikakvih predrasuda i očekivanja, bit ćete jako ugodno iznenađeni. Čak i ako nemate neke konkretne trenutne probleme, tečaj vam može biti od velike koristi za poboljšanje kvalitete života općenito.

Prepustiti se voditeljicama tečaja i obavezno raditi domaće zadaće da bi što prije osjetili napredak.

Samo se upustite i opustite! Dobrobit je zajamčena 🙂 možda na neočekivani način.

Savjetovala bih im da ne shvaćaju sve doslovno i preškolski. Da osluškuju sebe i vode se prvenstveno za tim i da nema ispravno i pogrešno. Da budu blagi prema sebi.

Da redovito vježbaju.

Samo vježbaj najbolje što možeš i toleriraj sebe u trenucima kad ti “ne ide”.

Raditi domaće zadaće i biti otvorenog uma; najvažnije je da se osvijesti da sve što ti se događa je u redu.

Rekla bih mu/joj da je tečaj doista nešto što te može promijeniti, otkloniti negativne misli, učiniti te pozitivnijim, osvijestiti ti stav koji imaš prema sebi i pomoći ti da budeš bolji prema sebi i drugima. Pomoći će u istraživaju drugih načina reagiranja umjesto onih naučenih i automatskih. Ulica doista nije jednosmjerna, riječ je o raskrižju kojeg samo trebaš osvijestiti a zatim odlučiti kojim putem ići, koji put je najbolji. Tečaj pomaže da osvjestiš koje emocije te “tjeraju” na određena postupanja. Pomaže ti da ih prihvatiš kao dobrog prijatelja, lijepo ugostiš a onda odlučiš kako postupiti bez obzira na to što su one tu. Danas se svi trudimo izgledati uspješno, veselo, sretno – čemu doprinose i društvene mreže koje pothranjuju stav kako svi moramo biti uspješni i sretni jer je to ono što je društveno prihvatljivo. Stvar je u tome da nismo uvijek uspješni i sretni. U redu je biti nesretan i tužan i neuspješan. Na tečaju smo to izgovorili na glas: “Tuga je tu. To je u redu.”

Jednostavno je, samo pratite program i shvatit ćete. Nastavite raditi vježbe i nakon tečaja.

 


Povratak na vrh