Novosti

Grupni BKT tretman problema učenja kod studenata – ciklus radionica za stručnjake – POPUNJENO

Objavio:

Grupni BKT tretman problema učenja kod studenata – ciklus radionica za stručnjake – POPUNJENO

Cilj ovog ciklusa radionica za stručnjake je podučiti stručnjake s temeljim predznanjima iz BKT-a kako primijeniti grupni  BKT tretman problema učenja sa studentima. Ciklus radionica namijenjen je osobama koje imaju mogućnost primjene ovog grupnog tretmana u radu sa studentima. Podučavanje stručnjaka bit će izrazito iskustveno na način da će prijavljeni stručnjaci sačinjavati grupu koja će proći kroz tretman u ulozi klijenata. Na taj način imat će priliku upoznati se sa strukturom svake grupne sesije, načinom primjene BKT tehnika u grupi, procesom vođenja grupe, ali i saznati kakvo je iskustvo proći kroz grupu i koje su neke od teškoća s kojima se studenti na grupi mogu susresti.

Grupni BKT tretman za probleme učenja kod studenata razvila je prof. Nada Anić. Ovaj program evaluiran je i predstavljen na međunarodnim kongresima te se već niz godina redovito provodi u HUBIKOT-u. Tretman se sastoji od 8 strukturiranih dvosatnih radionica koje se održavaju tempom od jedne radionice tjedno. Usmjerava se na poboljšanje navika učenja te izgrađivanje pozitivnih emocija za vrijeme učenja, a uključuje tehnike self-monitoringa, izlaganja pred grupom, samo-potkrepljenja, demonstracije i uvježbavanja vještina učenja, identifikacije i mijenjanja disfunkcionalnih vjerovanja i očekivanja te upravljanje stresom i anksioznošću.

PREDUVJETI ZA PRIJAVU: Prijaviti se mogu stručnjaci koji su završili 2 stupanj Edukacije iz bihevioralno-kognitivnih terapija (nije nužno biti uključen u superviziju) te koji će u skorijoj budućnosti imati mogućnost primjene stečenih vještina.

DATUMI: Radionice bi započele s održavanjem krajem siječnja, a prema dogovoru s prijavljenim polaznicima. Osam radionica odvijalo bi se tempom od jedne radionice tjedno kroz dva mjeseca.

VRIJEME: Radionice će se održavati radnim danom u večernjim satima, najvjerojatnije u vremenu od 18 do 20 sati. Točno vrijeme održavanja bit će dogovoreno s prijavljenim polaznicima.

KOTIZACIJA: 800,00 kn (za ciklus od 8 radionica)

OBLIK SUDJELOVANJA: Radionice će se odvijati putem Zoom aplikacije, besplatna verzija (basic), koju možete skinuti na računalo ili pametni telefon. Detaljnije upute o tome kako se uključiti dobit ćete neposredno prije radionice.

PRIJAVA: Prijava za ciklus radionica vrši se isključivo putem poveznice ispod:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2YLJHlpJrNMYNfamLuDS1bHwI8Cr_d7_S5Pyt2PaIpcFURQ/viewform

U ciklusu radionica može sudjelovati 8 do 10 stručnjaka pa Vas pozivamo da se prijavite što ranije. Sve informacije o plaćanju dobit ćete po završetku prijava.

S eventualnim pitanjima možete se obratiti na: nadaanic3@gmail.com (stručna pitanja te upiti oko termina), odnosno na tajnistvo.kbt@gmail (pitanja u vezi plaćanja).

VODITELJICA:

Mr. sc. Nada Anić, prof. psihologije, bihevioralno-kognitivna terapeutkinja s akreditacijom European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT), supervizorica djelatnika savjetovališta HUBIKOT-a te edukatorica i supervizorica iz bihevioralno-kognitivnih terapija s preko 40 godina kliničkog iskustva. Od 1965. do  1969. radila je kao psiholog u Službi za živčane i duševne bolesti u MC  Bjelovar, a od 1969. do mirovine 1995. u Klinici za psihološku medicinu KBC Rebro pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Od tada radi u Savjetovalištu HUBIKOT-a gdje bihevioralno-kognitivnu terapiju primjenjuje u radu s pojedincima, grupama i parovima. Ima iskustvo u tretmanu niza različitih psihičkih poremećaja i problema te u radu s vrlo različitim populacijama klijenata. Razvila je vlastitu metodu za rad na teškoćama učenja i rad na teškoćama čitanja kod djece.

Napomena: Sudionici dobivaju potvrdu o sudjelovanju na radionici s kojom mogu zatražiti dodjelu bodova u svojim strukovnim komorama. Sudjelovanje na radionicama ne omogućuje stjecanje akreditacije ili certifikata za provođenje BKT-a.

0