Novosti

MINDFULNESS za školarce

Objavio:

MINDFULNESS za školarce

Neovisno radi li se o osnovnoškolskom ili srednjoškolskom obrazovanju, škola u današnje vrijeme učenicima predstavlja značajan izvor stresa. Koju ću ocjenu dobiti? Kakav će mi prosjek biti? Hoću li uspjeti upisati školu ili fakultet koji želim? Što ako ne upišem baš tu školu ili baš taj fakultet? – samo su neka od pitanja koja su za učenike u toj dobi od životne važnosti.

Negativna predviđanja o ovim ishodima mogu rezultirati brigama, strahovima, tjeskobom, glavoboljama, tjelesnoj napetosti, iritabilnosti, nemogućnosti koncentriranja, poteškoćama učenja, spavanja i hranjenja, tendencijom izbjegavanja odlaska u školu ili pristupanja ispitima i usmenim odgovaranjima. Ove negativne tjelesne, kognitivne i emocionalne reakcije mogu se umanjiti prakticiranjem mindfulnessa.

Zbog velikog interesa i popunjenosti grupe u tjednu psihologije, razmatramo mogućnost održavanja još jednog predavanja na temu MINDFULNESS za školarce na kojem možete saznati što je mindfulness i kako prakticiranje mindfulnessa pridonosi smanjivanju negativnih reakcija na stres uzrokovan školom. Predavanje je namijenjeno roditeljima školaraca, a održat će se u prostoru HUBIKOT-a, u Šenoinoj 25 u Zagrebu. Termin predavanja ćemo objaviti naknadno, ovisno o broju zainteresiranih. Ako ste zainteresirani doći na predavanje, molimo Vas da svoju prijavu interesa izvršite na ovoj poveznici.

Voditeljica predavanja je Iva Matijašić Lončarević, psihologinja i akreditirana bihevioralno-kognitivna terapeutkinja u savjetovalištu Udruženja.

0