Novosti

RADIONICA ZA STRUČNJAKE „Bihevioralno-kognitivni tretman zdravstvene anksioznosti“ – POPUNJENO

Objavio:

RADIONICA ZA STRUČNJAKE „Bihevioralno-kognitivni tretman zdravstvene anksioznosti“ – POPUNJENO

Zabrinutost i tjeskoba u vezi vlastitiog zdravlja ili zdravlja bliskih osoba vrlo je aktualna tema u vrijeme pandemije bolesti COVID-19. Zdravstvena anksioznost predstavlja brigu oko zdravlja u odsustvu bolesti ili brigu koja je nesrazmjena ozbiljnosti neke bolesti. Može se promatrati na kontinuumu, od blage i funkcionalne anksioznosti pa sve do one vrlo intenzivne koja ometa funkcioniranje i ulazi u područje psihičkog poremećaja. Javlja se u okviru različitih dijagnoza poput zdravstvene anksioznosti zbog bolesti (hipohondrija prema ICD klasifikaciji), OKP-a, GAP-a ili fobije. U novije vrijeme sve je češća pojava uznemirenosti uslijed pretjeranog pretraživanja zdravstvenih informacija na internetu, odnosno kiberohondrije koja može pogoršati zdravstvenu anksioznost i narušiti odnos s liječnikom. BKT tehnike pokazale su se korisnima u tretmanu zdravstvene anksioznosti, a predlažu se i u tretmanu kiberohondrije.

Ova radionica namijenjena je polaznicima 2. i 3. stupnja Edukacije iz bihevioralno-kognitivnih terapija (PROGRAM A), odnosno polaznicima 1. stupnja Edukacije iz BKT-a te psiholozima, liječnicima, socijalnim radnicima, socijalnim pedagozima i pedagozima koji nisu uključeni u Edukaciju iz BKT-a (PROGRAM B).

DATUM: 23. 11. (PROGRAM A), 24. 11 (PROGRAM B)

VRIJEME: 16:30 – 20:00 h (oba programa)

KOTIZACIJA: 200,00 kn za sve polaznike Edukacije iz BKT-a bez obzira na program; 400,00 kn za ostale stručnjake

OBLIK SUDJELOVANJA: Radionica će se odvijati putem Zoom aplikacije, besplatna verzija (basic), koju možete skinuti na računalo ili pametni telefon. Detaljnije upute o tome kako se uključiti dobit ćete neposredno prije radionice.

PROGRAM A:

  • O zdravstvenoj anksioznosti
  • O kiberohondriji
  • BKT tehnike u tretmanu zdravstvene anksioznosti (primjeri u radu s različitim oblicima ZA, uz primjere rada na strahu od koronavirusa)
  • Vježba
  • Pitanja i rasprava

PROGRAM B:

  • O zdravstvenoj anksioznosti
  • O kiberohondriji
  • Razumijevanje zdravstvene anksioznosti u BKT okvirima
  • Učinkovitost BKT-a u tretmanu zdravstvene anksioznosti
  • Pitanja i rasprava

 

PRIJAVA:

PROGRAM A – POPUNJENO!  Možete svejedno ispuniti prijavu. U slučaju većeg interesa, postoji mogućnost da radionicu ponovimo u drugom terminu.

PROGRAM B – POPUNJENO!  Možete svejedno ispuniti prijavu. U slučaju većeg interesa, postoji mogućnost da radionicu ponovimo u drugom terminu.

PROGRAM A – dodatni termin 7.12. – POPUNJENO!

Broj mjesta je ograničen pa Vas pozivamo da se prijavite što ranije. Sve informacije o plaćanju dobit ćete po završetku prijava.

S eventualnim pitanjima možete se obratiti na: tajnistvo.kbt@gmail.com

 

VODITELJICE:

Branka Bagarić psihologinja je sa završenom Edukacijom iz BKT-a te akreditacijom Europskog udruženja za BKT. Doktorantica je Odsjeka za psihologiju FFZG-a, a tema njezinog doktorskog rada uključuje područje zdravstvene anksioznosti. Provela je više istraživanja iz područja BKT-a i zdravstvene anksioznosti te objavila nekoliko znanstvenih i stručnih radova. Zaposlena je u HUBIKOT-u kao viša stručna suradnica. Ima višegodišnje iskustvo u primjeni BKT-a, uključujući i s osobama s različitim vrstama zdravstvene anksioznosti. Iz ovog područja dodatno se usavršavala i na međunarodnim kongresima.

dr. sc. Dragana Markanović psihologinja je sa završenom Edukacijom iz BKT-a te akreditacijom Europskog udruženja za BKT. Doktorirala je na Odsjeku za psihologiju FFZG-a s temom iz područja anksiozne osjetljivosti, faktorom rizika za zdravstvenu anksioznost, ali i niz drugih anksioznih poremećaja. Zaposlena je u HUBIKOT-u kao viša stručna savjetnica, voditeljica Savjetovališta HUBIKOT-a, a pored toga je i edukatorica u Edukaciji iz BKT-a. Ima višegodišnje iskustvo u primjeni BKT-a, uključujući i s osobama s različitim vrstama zdravstvene anksioznosti. Iz ovog područja dodatno se usavršavala i na međunarodnim kongresima.

 

Napomena: Sudionici dobivaju potvrdu o sudjelovanju na radionici s kojom mogu zatražiti dodjelu bodova u svojim strukovnim komorama. Sudjelovanje na radionicama ne omogućuje stjecanje akreditacije ili certifikata za provođenje BKT-a.

0