Novosti

ANKSIONICA-online grupa za srednjoškolce sa simptomima ispitne anksioznosti

Objavio:

ANKSIONICA-online grupa za srednjoškolce sa simptomima ispitne anksioznosti

Anksioznost u adolescentskoj dobi jedna je od čestih psiholoških poteškoća srednjoškolaca. Ubrzano disanje, ubrzano lupanje srca, strah od neuspjeha, tjeskoba, izbjegavanje samo su neki od pripadajućih simptoma. Anksioznost u ovoj dobi nerijetko je vezana za pisane ispite, usmena odgovaranja i prezentiranje pred ostalim učenicima što se može manifestirati strahom od škole i potrebom da se škola ili ispitne situacije izbjegnu. Iako anksioznost nije moguće u potpunosti izbaciti iz srednjoškolskih života ipak je moguće naučiti njome ovladati. Istraživanja ukazuju kako bihevioralno-kognitivni pristup i primjena tehnika ovog terapijskog pristupa pomaže u ovladavanju anksioznosti.

Kako bismo našim srednjoškolcima s anksioznim simptomima i strahom od ispita ili prezentacija olakšali nadolazeće razdoblje povećanih školskih obaveza u tijeku su prijave za Anksionicu- online psihoedukativnu grupu za srednjoškolce s izraženom ispitnom anksioznosti.

Cilj grupe je srednjoškolcima dati odgovore na pitanja: Što je anksioznost? Kada i zašto se javlja? Što mogu učiniti da smanjim simptome anksioznosti? Kako ovladati njome? Koje tehnike koristiti kada se anksioznost javi?

Grupa je namijenjena srednjoškolcima koji nemaju izražena izbjegavajuća ponašanja i koja školu redovito polaze, neovisno o stresnim situacijama. Također, od grupe će imati koristi srednjoškolci kod kojih nisu prisutni drugi oblici anksioznosti, depresija ili neke druge psihološke poteškoće.

Grupa Anksionica održavat će se kroz 4 termina u trajanju od 60 minuta.

DATUM I VRIJEME ODRŽAVANJA:
Radionica 1: 2.5.2022. od 18.00 do 19.00 sati

Radionica 2: 9.3.2022. od 18.00 do 19.00 sati

Radionica 3: 16.3.2022. od 18.00 do 19.00 sati

Radionica 4: 23.3.2022. od 18.00 do 19.00 sati

KOTIZACIJA:

100,00 kn po radionici

Za sudjelovanje na radionici potrebno je uplatiti iznos kotizacije prije početka radionice. Sve informacije o načinima uplate roditelji će dobiti nakon što izvrše prijavu.

OBLIK SUDJELOVANJA:

Za praćenje radionica će Vam trebati aplikacija ZOOM, besplatna verzija (basic), koju možete skinuti na računalo ili smartphone, a dodatne upute kako se uključiti ćete dobiti prije same radionice.

PRIJAVA:
Na radionice se možete prijaviti na:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe14mr_uqgYTxJQ847IhEqgUyLRPL2KdPNhFGbVNDgqqEvMUg/viewform

Prijave traju do 25.4.2022.

Broj sudionika je ograničen na minimalno 4, a maksimalno 10 srednjoškolaca.

Za sva dodatna pitanja možete se javiti voditeljici radionica na mail: ivamatijasic.psi@gmail.com

Voditeljica:
Radionice će voditi Iva Matijašić Lončarević, mag. psych., bihevioralno-kognitivna terapeutkinja s akreditacijom European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT). Dosadašnje radno iskustvo stekla je kao stručni suradnik u osnovnoj školi, centru za socijalnu skrb, domovima za odgoj djece i mladeži, obiteljskom centru i poliklinici za fizikalnu rehabilitaciju. Završila je tečaj Mindfulness za građane i Mindfulness education essentials za rad s djecom i mladima, a stečena znanja i vještine redovito koristi u svom radu. U savjetovalištu HUBIKOT-a Iva radi s djecom, mladima, roditeljima i stručnjacima iz područja mentalnog zdravlja mladih.

Više o voditeljici: http://cabct.hr/djelatnici-savjetovalista

 

0