Novosti

12. psihočajanka: Cyberchondria – briga o zdravlju u 21. stoljeću

Objavio:

12. psihočajanka: Cyberchondria – briga o zdravlju u 21. stoljeću

Hrvatsko udruženje za bihevioralno-kognitivne terapije (HUBIKOT) organizira 12. psihočajanku pod nazivom: Cyberchondria – briga o zdravlju u 21. stoljeću.

 

Vjerojatno ste barem nekoliko puta na internetu istražili što znači neki simptom, kako se nositi s nekim zdravstvenim problemom, kakve su nuspojave pojedinih lijekova ili kakve ocjene ima neki zdravstveni djelatnik. U ovoj psihočajanci možete saznati zašto se ljudi odlučuju na istraživanje o zdravlju na internetu, o čemu najviše pretražuju, na koji način dolaze do informacija i kako ih procjenjuju. Bit će prikazano i nekoliko primjera mobilnih aplikacija iz područja zdravlja.

Pored toga, sudionici će se upoznati s rezultatima suvremenih istraživanja iz psihologije o mogućim posljedicama “googlanja” svojih simptoma poput nepotrebne zabrinutosti za zdravlje. Osvrnut ćemo se i na specifičnosti interneta koje mogu potaknuti pojavu nepotrebne zabrinutosti.

 

Psihočajanka će se održati 19.12. (srijeda) u 17 sati. Vodit će ju Branka Bagarić, psihologinja i BKT terapeutkinja.

Aktivnost je besplatna i otvorena za sve zainteresirane građane. Psiho-čajanke nisu namijenjene stučnjacima iz područja mentalnog zdravlja. Za sudjelovanje na psiho-čajanci nužna je prijava na sljedećem linku. Broj mjesta je ograničen.

Veselimo se Vašem dolasku!

Ako imate pitanja u vezi ove aktivnosti, slobodno nazovite tajništvo HUBIKOT-a radnim danom od 9 do 11 sati na broj telefona 01 4827 795 ili nas kontaktirajte e-mailom na adresu tajnistvo.kbt@gmail.com.

0