Novosti

13. Psihočajanka u HUBIKOT-u: Panika? Ne paničarite!

Objavio:

13. Psihočajanka u HUBIKOT-u: Panika? Ne paničarite!

Jeste li ikada doživjeli iznenadnu navalu jakog straha ili tjeskobe praćenu lupanjem srca, osjećajem nedostatka zraka, bolom ili pritiskom u prsima, znojenjem, drhtanjem, vrtoglavicom, nesvjesticom, valom vrućine ili hladnoće, trncima ili osjećajem nestvarnosti? Jeste li tada pomislili da ćete umrijeti, poludjeti ili izgubiti kontrolu?  Kada je napad straha i neugode prošao, jeste li počeli brinuti da bi se mogao ponoviti i imati strašne posljedice? Možda čak i izbjegavati situacije u kojima bi se mogao ponoviti? Ako ste na ova pitanja odgovorili s „da“, moguće je da ste doživjeli napad panike.

Napad panike barem jednom u životu doživi velik broj ljudi. Kod manjeg broja osoba neočekivani napadi panike se počnu ponavljati, držeći ih stalno zabrinutima zbog mogućih novih napada.

Iako su napadi panike iznimno neugodni, nisu nimalo opasni. Na ovoj, 13. po redu HUBIKOT-ovoj Psihočajanci doznat ćete kako prepoznati paniku, kako do nje dolazi i kako se dugotrajno održava. Razgovarat ćemo i o znanstveno dokazanim načinima pomoći za one koji pate od ovog problema – prvenstveno o bihevioralno-kognitivnoj terapiji.

Psihočajanka će se održati 31.1.2019. (četvrtak) u 17.30 sati u prostoru HUBIKOT-a u Šenoinoj 25, a vodit će je dr.sc. Dragana Markanović, psihologinja, bihevioralno-kognitivna terapeutkinja i voditeljica Savjetovališta HUBIKOT-a.

Aktivnost je besplatna i otvorena za sve zainteresirane građane. Psihočajanke nisu namijenjene stručnjacima iz područja mentalnog zdravlja. Zbog ograničenog broja mjesta za sudjelovanje na Psihočajanci nužna je prijava na ovoj poveznici.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

Ako imate pitanja u vezi ove aktivnosti, slobodno nazovite tajništvo HUBIKOT-a radnim danom od  9 do 11 sati na broj telefona 01 4827 795 ili nas kontaktirajte e-mailom na adresu tajnistvo.kbt@gmail.com.  

0