Novosti

Kako pomoći djetetu koje se boji mraka? – radionica za roditelje

Objavio:

Kako pomoći djetetu koje se boji mraka? – radionica za roditelje

Strah od mraka jedan je od najčešćih strahova u dječjoj dobi.

Iako većina djece bez većih poteškoća ovlada ovim strahom, jedan dio djece može razviti poteškoće koje se mogu prepoznati u izbjegavanju mračnih prostorija, odbijanju samostalnog usnivanja, potrebom za blizinom roditelja kada je mrak, plaču, znojenju, ubrzanom disanju, drhtanju i sl. Poteškoće ponekad mogu značajno utjecati na svakodnevni život djeteta (dijete je umorno, budi se noću, ne želi na trening kada je mrak) ili funkcioniranje obitelji (obitelj odbija prilike za društvenim aktivnostima u određeno doba dana).

Ako prepoznajete navedene poteškoće kod svog djeteta i pitate se kako mu pomoći:

–        suočiti se s onim što ga plaši

–        smanjiti osjećaj bespomoćnosti i potrebe za blizinom roditelja

–        ovladati tjelesnim simptomima straha (ubrzano disanje, lupanje srca)

–        smanjiti izbjegavanja (izbjegavanje mračnih prostorija, odbijanje samostalnog usnivanja)

pozivamo vas na psihoedukativnu radionicu za roditelje: Kako pomoći djetetu koje se boji mraka?

U 90 minuta saznajte što sve strah od mraka u dječjoj dobi uključuje, zašto se neka djeca boje više od drugih i kako im pomoći kada se poteškoće jave.

Saznajte koje kognitivno-bihevioralne tehnike mogu pomoći i kako ih koristiti korak po korak.

Radionica je namijenjena roditeljima djece starije od 5 godina koji žele naučiti kako pružiti podršku djetetu u ovladavanju straha od mraka.

DATUM I VRIJEME ODRŽAVANJA:

26.9.2022. u 18.30 sati

Cijena: 100,00 kn / 13,27 €

Tečaj 1 euro: 7.53450

Za sudjelovanje na radionici potrebno je uplatiti navedeni iznos prije početka radionice. Sve informacije o načinima uplate roditelji će dobiti nakon što izvrše prijavu.

OBLIK SUDJELOVANJA:

Za praćenje radionice će Vam trebati aplikacija ZOOM, besplatna verzija (basic), koju možete skinuti na računalo ili smartphone, a dodatne upute kako se uključiti ćete dobiti prije same radionice. Ako nemate kameru, možete sudjelovati i samo zvučnim kanalom.

PRIJAVA:
Na radionicu se možete prijaviti na:

Kako pomoći djetetu koje se boji mraka? (google.com)

Prijave traju do 22.9.2022.godine.

Za sva pitanja možete se obratiti na email voditeljice programa:

djecaimladi.kbt@gmail.com

Voditeljica:
Radionicu će voditi Iva Matijašić Lončarević, mag. psych., bihevioralno-kognitivna terapeutkinja s akreditacijom European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT). Dosadašnje radno iskustvo stekla je kao stručni suradnik u osnovnoj školi, centru za socijalnu skrb, domovima za odgoj djece i mladeži, obiteljskom centru i poliklinici za fizikalnu rehabilitaciju. Završila je tečaj Mindfulness za građane i Mindfulness education essentials za rad s djecom i mladima, a stečena znanja i vještine redovito koristi u svom radu. U savjetovalištu HUBIKOT-a Iva radi s djecom, mladima, roditeljima i stručnjacima iz područja mentalnog zdravlja mladih.

Više o voditeljici: http://cabct.hr/djelatnici-savjetovalista

 

0