Novosti

Obavijest o izmjeni programa Praktikuma 2 i polaganju ispita

Objavio:

Od rujna 2013. godine Hrvatsko udruženje za bihevioralno-kognitivne terapije počinje provoditi drugi stupanj edukacije iz bihevioralno-kognitivnih terapija (Praktikum II) po novom, proširenom programu.

Temeljem dosadašnjih iskustava i povratnih informacija polaznika uočena je potreba za dodavanjem specifičnih tema i povećanjem vremena posvećenog uvježbavanju specifičnih terapijskih vještina, zbog čega je drugi stupanj edukacije s dosadašnjih 12 produžen na 20 radionica. Praktikum 2 će se odvijati kroz 20 jednodnevnih radionica u vidu predavanja, prikaza slučajeva i vježbi u malim grupama. Pored toga, polaznici imaju obvezu 100 sati samostalnog učenja i 100 sati praktičnog rada s klijentima, kao i obvezu aktivnog uključivanja kroz pripremu predavanja, prikaze slučajeva iz osobne prakse te izradu domaćih zadataka između pojedinih susreta. Novi program možete pogledati u prilogu.

Pojedine radionice Praktikuma II otvorene su i za druge psihologe i liječnike koji nisu u kontinuiranoj edukaciji. Teme i termini radionica u pojedinim gradovima mogu se pratiti u kalendaru događanja ili provjeriti u tajništvu Udruženja. Za sudjelovanje na željenoj radionici zainteresirani se mogu prijaviti u tajništvu Udruženja (na telefon 01 4827 795, mobitel 091 1645 926 ili e-mail adresu tajnistvo.kbt@gmail.com,) te, ukoliko bude raspoloživih mjesta, prije održavanja radionice uplatiti kotizaciju u iznosu od 560,00 kn na žiro-račun Udruženja.

Polaznici koji su drugi stupanj edukacije pohađali po starom programu ali nisu pristupili ispitu imaju mogućnost polaganja ispita do 31.12.2014. godine. Nakon tog datuma ispit će se polagati po novom programu, a polaznici koji su ranije odslušali radionice drugog stupnja će prije pristupanja ispitu imati obvezu pohađanja najmanje 8 dodatnih radionica. Dodatne radionice moći će birati između 3., 4., 5., 8., 9., 15., 17., 18., 19. i 20. radionice novog programa. Kotizacija iznosi 560,00 kn po radionici.

Sve polaznike koji su odslušali radionice drugog stupnja ljubazno molimo da se odazovu na ispit već u prvom sljedećem terminu, jer će do konca 2014. godine biti organizirana još samo dva ispitna roka u Zagrebu (najvjerojatnije u lipnju i prosincu 2014.). Održavanje ispita u drugim gradovima u tom se razdoblju ne planira.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti tajništvu Udruženja.

Program-Praktikuma-2

0