Novosti

ONLINE program MINDFULNESS za OSMAŠE i SREDNJOŠKOLCE

Objavio:

ONLINE program MINDFULNESS za OSMAŠE i SREDNJOŠKOLCE

Kako bismo pomogli srednjoškolcima u nošenju s neizvjesnošću, brigama, strahovima, tugom, razdražljivošću, smanjenom koncentracijom i sličnim mentalnim poteškoćama današnjice, pripremili smo online mindfulness trening za osmaše i srednjoškolce. Briga o zdravlju, sigurnosti, školskim ishodima i budućnosti općenito, ograničeno kretanje, ograničeno održavanje socijalnih kontakata izrazito bitnih u ovoj dobi može dovesti do narušavanja dobrobiti i mentalnog zdravlja mladih. Negativna predviđanja o ovim ishodima mogu, osim brigom, rezultirati i strahovima, tjeskobom, glavoboljama, tjelesnoj napetosti, iritabilnosti, nemogućnošću koncentriranja, poteškoćama učenja, spavanja i hranjenja, tendencijom izbjegavanja odlaska u školu ili pristupanja ispitima i usmenim odgovaranjima kada za to dođe vrijeme. Ove negativne tjelesne, kognitivne i emocionalne reakcije mogu se umanjiti prakticiranjem mindfulnessa.

Program Online mindfulness za osmaše i srednjoškolce je namijenjen osmašima i srednjoškolcima iz svih gradova u Hrvatskoj.

Kroz 8 iskustvenih radionica srednjoškolci uče što je mindfulness, kako ga prakticirati, kako um funkcionara, što sve utječe na naše emocije i ponašanje, kako se usredotočiti, kako postići osjećaj smirenosti i opuštenosti te što učiniti pod utjecajem stresa, anksioznosti ili drugih negativnih emocija. Polaznici će dobiti audio vježbe i materijale za prakticiranje mindfulnessa kod kuće.

Trening će voditi Iva Matijašić Lončarević, psihologinja i bihevioralno-kognitivna terapeutkinja Savjetovališta u HUBIKOT-u, a program uključuje osam online radionica koje će se održavati jednom tjedno, četvrtkom od 18.00 do 19.00 sati putem Zoom aplikacije (besplatan download). U slučaju potrebe polaznicima mogu biti ponuđeni drugi termini.

Termini radionica su sljedeći:

9.4.2020.

16.4.2020.

23.4.2020.

30.4.2020.

7.5.2020.

14.5.2020.

21.5.2020.

28.5.2020.

 

Cijena i prijava

 

Ukupna cijena treninga je 800,00 kn. Iznos se može platiti odjednom ili u dvije rate od po 400,00 kn. Rate se plaćaju na račun udruženja Udruženja, a prvu ratu je potrebno uplatiti najkasnije prije početka prve radionice.

Za trening se možete prijaviti putem on-line obrasca

Rok za prijave je 6.4.2020. U slučaju da imate dodatnih pitanja, javite se na e-mail: ivamatijasic.psi@gmail.com

Veselimo se Vašoj prijavi.

0