Novosti

Početak rada Mindfulness Plus grupe

Objavio:

Početak rada Mindfulness Plus grupe

U Hrvatskom udruženju za bihevioralno-kognitivne terapije od rujna ove godine s radom započinje Mindfulness Plus grupa. Ova je grupa namijenjena osobama koje su u HUBIKOT-u već završile temeljni osmotjedni tečaj mindfulnessa i prepoznale vrijednost prakticiranja mindfulnessa, no u svakodnevnom životu teško pronalaze vrijeme za održavanje redovite formalne prakse. Vježbanjem u grupi tijekom odabranog vremenskog razdoblja bivši polaznici tečaja imat će priliku osvježiti stečena znanja i vještine, kao i dobiti podršku za ustrajanje u redovitom samostalnom vježbanju. Grupa može biti od koristi i bivšim polaznicima koji uspijevaju samostalno vježbati, no žele dodatno produbiti i obogatiti svoju praksu s ciljem unaprjeđenja svoje psihičke i fizičke dobrobiti. Osobama koje su tečaj pohađale radi određenih psihičkih poteškoća uključivanje u grupu također može pomoći u prevenciji povrata simptoma.

Grupni susreti održavat će se jednom tjedno u trajanju od po 60 minuta. Kao voditeljice grupe izmjenjivat će se dr.sc. Dragana Markanović i doktorandica Branka Bagarić, bihevioralno-kognitivne terapeutkinje i voditeljice HUBIKOT-ovog tečaja mindfulnessa, a povremeno i gosti-voditelji. Tijekom susreta naglasak će biti na vježbanju u tihim i jednostavnim uvjetima, pri čemu će se jedan dio vremena posvetiti vođenim meditativnim vježbama, a drugi dio meditaciji u tišini. Pored formalnih vježbi s kojima su se polaznici upoznali tijekom tečaja mindfulnessa, vježbat će se i neke nove vježbe. Isključivo po želji polaznika, potkraj susreta bit će moguća i kratka rasprava o doživljenom iskustvu ili poteškoćama pri vježbanju.

Mindfulness Plus grupa održavat će se kontinuirano, svaki četvrtak od 17 do 18 sati, počevši od 21.9.2017., u prostoru Udruženja u Šenoinoj ulici 25. Grupa je otvorenog tipa te se polaznici u program mogu uključiti u bilo kojem trenutku po želji. Budući je grupa zamišljena kao pomoć u održavanju motivacije za vježbanje i produbljivanju vlastite meditativne prakse, preporučuje se da se nakon uključivanja polaznik u njoj zadrži barem kroz nekoliko susreta. Članovima grupe polaznici mogu ostati koliko god žele, tj. neograničen broj susreta.

Za sudjelovanje u grupi potrebno je uplatiti mjesečnu kotizaciju u iznosu od 250,00 kn za pojedini kalendarski mjesec, koja vrijedi za vježbanje svaki četvrtak u određenom kalendarskom mjesecu. Mjesečnu kotizaciju potrebno je uplatiti gotovinom u tajništvu Udruženja, najkasnije do prvog susreta u pojedinom kalendarskom mjesecu. Za eventualno propuštene susrete nije moguć povrat dijela uplaćene kotizacije ili njegov prijenos na sljedeći kalendarski mjesec. Iznimno, mjesečna kotizacija za rujan 2017. godine iznosi 125,00 kn, jer će grupa započeti s radom u drugoj polovini rujna te će se do kraja mjeseca održati samo dva susreta. Od listopada 2017. pa nadalje iznos mjesečne kotizacije je 250,00 kn.

S obzirom da je broj mjesta u grupi ograničen, molimo da svoj interes za sudjelovanje obavezno prijavite putem ovoga linka.

Veselimo se Vašem dolasku!

Imate li pitanja o Mindfulness Plus grupi, slobodno nazovite tajništvo HUBIKOT-a radnim danom od 9 do 11 sati na broj telefona 01 4827 795 ili nas kontaktirajte e-mailom na adresu tajnistvo.kbt@gmail.com.

0